Sprchové kouty místo van volí lidé z různých důvodů. Pro ty, kteří mají malé koupelny, jde často o jediné řešení. Jsou však i další důvody, proč lidé upřednostňují sprchové kouty.

Sprchové kouty

Jak už jsme si předeslali v úvodu, sprchové kouty mají oproti vanám četné výhody.

Jaké? Sprchování více vyhovuje hygienickým požadavkům a celkově je zdravější. Díky sprchování provedete osobní hygienu rychleji bez nutnosti napouštění vany, ale proces očisty urychlí i to, že vás nebude nic svádět k tomu, abyste trávili zbytečný čas ve sprše. Ležení ve vaně více svádí k lenošení.

Důležité je i ekonomické hledisko. Při sprchování spotřebujete méně vody, alespoň v případě, že se nesprchujete zbytečně dlouhou dobu. Sprcha vám dopřejte i lepší příležitost pro otužování se studenou vodu.

Sprchové kouty jsou rozmanité. Velmi komfortní záležitostí jsou různé masážní sprchový boxy, které dnes už nemají tak velké požadavky na prostor jako dříve. Oblíbené jsou např. masážní boxy s parním generátorem, ale i další zařízení.

Sprchový kout: S vaničkou či bez vaničky?

Rozhodnete-li se pro sprchovací kout, je to jedno z rozhodnutí ohledně vaší budoucí koupelny, ale není konečné. Ještě si musíte vybrat konkrétní sprchový kout. I v tomto případě máte více možností. Rozmyslete si, zda si ho vyberete s vaničkou či bez vaničky.

Velmi elegantní obdelníkový skleněný sprchový kout

Zvolíte si sprchový kout s vaničkou? Zamyslete se nad konkrétním typem vaničky. Liší se podle více aspektů, především podle tvaru (obdélníková, čtvercová, pětiúhelníkové atd.), ale i podle materiálu (akrylátové, smaltované, keramické…). Rozdílná je i výška vaniček a její hloubka.

Jaký sprchový kout s vaničkou bude vyhovovat vašim požadavkům, nebo zvolíte řešení bez vaničky?